Hamrane Hyttefelt
Prekestolen Preikestolen i Lysefjorden
- en av Norges største turistattraksjoner befinner seg like i nærheten av Hamrane Hyttefelt.

Lysefjordområdet er unikt. I tillegg til fotturen til Preikestolen, anbefaler vi en båttur på Lysefjorden. Det finnes flere aktører som tilbyr båtturer på Lysefjorden. Området er også velkjent for base-hopping. Kan hende du får sett når det hoppes i fra Kjerag?
  Topphona   Preikestolen er det mest populære målet for en tur, men her finnes også mange andre turistattraksjoner og opplevelser.

Bildet er tatt fra Topphøna med utsikt over Bjørheimsbygd/ Bjørheimsvatnet vestover mot Tau. Stavanger kan skimtes i det fjerne.
 
  Almasen   For flere turopplevelser i nærområdet anbefaler vi Reinarknuten, Kjørbufjellet, Minnesmerket i Holtaheia, Gramsfjellet, Topphøna, Almåsen og Kjortåsen. Kontakt oss for mer detaljerte opplysninger og turkart.  
  Utsikt   Hyttene ligger i flott skogsterreng med nydelig utsikt. På Hamrane fins merket skogssti med informasjon om dyre- og plantelivet. I tillegg kan vi tilby sandvolleyballbane, lekeplass, felles utendørs grillhus samt gårdsmuseum.  
    Vi har også et rekreasjonsområde ved Tysdalsvatnet. Her ser du Regnarknuten som stiger 787 m.o.h.  
    Et besøk i Mølleparken anbefales. Her får du oppleve lokalhistorie med bl.a. Kvernhusa fra ca. 1800 som var i drift ved Tou Mølle.  
    Helleristningene fra bronsealderen(500 år f.kr) og Tusenårsrøysa på Solbakk er en severdighet man bør få med seg.  
    Vertskapet Elisabeth og Magne Jakob Bjørheim har gårdsdrift med sauehold i tillegg til utleiehyttene. Sauer og lam er en naturlig del av landskapet omkring hyttene.

Fiskemuligheter i Bjørheimsvatnet og ellers i sjøen(Tau 8 km).

Stavanger er europeisk kulturhovedstad i 2008. Vår beliggenhet i forhold til Stavanger gjør at Hamrane Hyttefelt er et ypperlig utgangspunkt for deg som vil kombinere naturopplevelser i Ryfylke med aktiviteter i kulturhovedstaden Stavanger.
 
   
Linker:

www.ryfylke.com
www.strand.kommune.no
www.forsand.kommune.no
www.hjelmeland.kommune.no
www.stavangerske.no
www.vfc.no
www.stavanger2008.no